Természetgyógyász szolgáltatások

Akkupunktúrás addiktológia

Ez az a technika, amit általában más természetgyógyász szolgáltatásokkal is érdemes kiegészíteni.

A kezelés célja, hogy a különféle lelki zavarokkal és drogokkal terhelt betegek részére a komplex öngyógyító programot kiegészítsük fül akupunktúrás programmal.

Bővebben...


Arcdiagnosztika

Az arc és a test más területei az egészségi állapot tükre. Bizonyos területein a betegségek jól látható nyomokat hagynak. Ezekből a jelekből a természetgyógyász tud olvasni. Az eljárást arc, vagy test diagnózisnak, vizuáldiagnosztikának hívják.

Bővebben...


Autogén tréning

Ha az ember elsajátítja az autogén tréning tudományát és kiegésziti a természetgyógyász kezeléseket gyorsan meg tudja szűntetni a stresszhatásokat, a feszültséget.
Elegendő lesz 15-20 perc a teljes pihenéshez, az erő visszanyeréséhez.

Bővebben...


Belső utazás

Belso utazás a lélek szabadságáról szól.
Arról, hogy olyan életet élhessünk, amire mindig is feltétel nélkül vágytunk.
A Belso utazás ehhez ad a természetgyógyász kezében gyakorlati útmutatót és segítséget a betegnek.

Bővebben...


Bioenergetikai kezelés

A bioenergetika története az írott történelem legrégebbi korszakáig nyúlik vissza.
A természetgyógyász célú felhasználása mellett ma már számos alkalmazási ágazata ismert. Az energiával való gyógyítás legvilágosabb, leginkább egyértelmű formáját jelenti a spirituális vagy szellemgyógyászat.

Bővebben...


Biomasszázs, szeretetmasszázs

Bioenergetikai technikák között a természetgyógyász kezelések egyik leg hatékonyabbja. A szeretetmasszázs lényege, hogy testi, szellemi, lelki energiáinkat harmonizálja, egyensúlyát helyreállítsa. Az energiák kiegyenlítéséről, harmonizálásáról van szó.

Bővebben...


Csontkovácsolás

A csontokat nem szó szerint kovácsolom, hanem segítek nekik a pontos pozíció újbóli elfoglalásában. -

 

A fájdalommal járó tartó és mozgató szervrendszeri betegségek manuálterápiával (kézzel végzett szakszerű fogások, azaz csontkovácsolás) történő gyógyításnak tényleges eredete több ezeréves múltra tekint vissza. Masszázs már a történelmünk korai szakaszaiban is jelentős helyet foglalt el a természetgyógyászat rendszerében. A mai természetgyógyászat is előszeretettel alkalmazza minden téren.

Bővebben...


Fülgyertya, testgyertya

Betegségtünetek alakulnak ki, amelyek elsősorban fájdalmat és egyéb kellemetlen érzést, komplett tünet együttest produkálnak. A természetgyógyász gyertyázással ezeket gyorsan és hatásosan meg tudták szüntetni.

Bővebben...


Hasmasszázs

A hasmasszázs óriási előnyökkel jár: A természetgyógyász segít vele kiegyensúlyozni az emésztőrendszer működését; csökkenti a túl aktív és serkenti a túl renyhe bélműködést.

Bővebben...


Kinesio-tape kezelés

Mit lehet tudni a taping terápiáról? Mi is az a kineziológiai tapasz? Kinesio szalag általános alkalmazási területei

Bővebben...


Kneipp kúra

A Kneipp-terápia alapítójáról, Kneipp tiszteletesről (1821-1897) kapta a nevét. Természetesen nem ő volt az első, aki a természetközeli gyógymódokról gondolkodott. A természetgyógyász ma is szívesen ajánlja. Más módszerek híján már a korábbi évszázadok orvosai is arra kényszerültek, hogy a természethez nyúljanak vissza.

Bővebben...


Köpölyözés

A köpölyözés ismét aranykorát éli a természetgyógyász kezelések között. A régi időkben, szokásos gyógyeljárás volt mind a nyugati, mind a keleti gyógyításban. Kínában a Ling - dinasztia korából, i.sz. 281-bol maradtak feljegyzések róla. 1945-ig Hazánkban is elterjedt volt, és a hagyományos orvosi gyakorlatban is használták.

Bővebben...


Lélek gyógyítása

A betegség nem más, mint az agynak a környezeti tényezők alapján adott biológiai válaszreakciója. Évek óta természetgyógyász szemmel figyelem a környezetemet és ennek kapcsán tökéletesen egyetértek a következőekkel.
A testben minden elváltozásnak biológiai oka és értelme van, amit a lélek vezérel az agyon keresztül.

Bővebben...


Magneter kezelés

A MAGNETER készülék elektromágneses impulzusokkal harmonizálja, felerősíti a meggyengült szervezetet, ezáltal az egészséges működést segíti. Magneter elpusztítja nem kívánt kórokozókat, elősegíti a relaxációt

Bővebben...


Masszázs

Masszázs az egyik legrégibb és legmegnyugtatóbb természetes (káros mellékhatásoktól mentes) technika, a betegségek gyógyítására megelőzésére és, az egészségünk megőrzésére és jobbítására.

Bővebben...


Meditatív technikák

Egyre inkább minden természetgyógyász elfogadott ténynek tekinti, hogy a betegségeknek minden esetben megvannak a lelki okai. Ezekben az esetekben, mint természetgyógyász legfontosabbnak a lélek megnyugtatását, és a helyes önértékelés, önkép kialakítását tartom.

Bővebben...


Méregtelenítés lúgosítással

A szervezetének természetgyógyász szempontok szerinti állapotát a sav - lúg egyensúly határozza meg. A leggyakoribb állapot az elsavasodás, amin a lúgosítással tudok segíteni. A jó méregtelenítés hatékonyabbá teszi a táplálék feldolgozását, kiegyensúlyozottabbá válik az anyagcseréje, erősebb az immunrendszere és javulni.

Bővebben...


N.S.T. Stresszoldás /Neurostructural integration technique/

 A relaxáló masszázs és a csontkovácsolás eredményeit együttesen éri el fájdalommentesen. A kliensek 80 % - a már kevés (2-3) stresszoldás után tartós egészségi állapotjavulást tapasztal.

Bővebben...


Radiesztézia

Természetgyógyász, bioenergetikus radiesztétaként vizsgálom az Ön szervezetére ható és környezetében jelenlévő káros vagy hasznos sugárzásokat. Ezeknek a radiesztéziai méréseknek a tükrében állítom össze a természetgyógyász bioenergia kezelések menetét. A természetgyógyászat elválaszthatatlan része, ez által a bioenergetika alapjának is tekinthető.

Bővebben...


Reflexológia

A reflexológiát (talpmasszázs) a természetgyógyász nemcsak különféle betegségek gyógyítására használja, hanem állapotfelmérésre és megelőzésre is. A reflexológia az emberi test minden egyes részének megfelelő működésére kiható, természetgyógyász által, reflexzónák masszírozással történő ingerlésének tudományos technikája.

 

Bővebben...


Regresszió

A betegekkel folytatott mély lelki kitárulkozások közben ismertem fel, hogy a természetgyógyász kezelések hatékony módszerei között jelentős helyet foglal el. Emléksúly, megélt vagy elképzelt negatív élmény, ami hatással van az ember idegrendszerének a működésére. Ha az ember életében hirtelen váratlanul megrázó rossz emléket szerez, s ez őt nagyon megviseli.

Bővebben...


Szellemgyógyászat

A természetgyógyász kezelések egyik leghatékonyabb eszköze a szellemgyógyászat. Olyan betegségek esetén, ahol a mai racionális ismereteink kevésnek bizonyulnak, egy magasabb intelligenciához kell fordulnunk. Ez a szint valamennyiünkben megvan, hiszen hordozunk mindnyájan egy cseppet belőle, és ez nem más, mint a szellem szint.

Bővebben...


Szín, fény és kristályterápia

Szín fény és kristályterápia nagyszerűsége az, hogy mindhárom terápiás eljárás pozitív együttes eredményeként a kezelés alatt mind a kliens, mind a természetgyógyász a megváltozott tudatállapot következtében a téridő egyidejűségben van. Így lehetőség van arra, hogy a múltban és a jövőben is regresszív és progresszív terápia kerüljön megvalósításra.

Bővebben...


Talpmasszázs

A talpmasszázs több ezer éves múltra visszatekintő, tapasztalaton alapuló tudomány. Segítségünkre van a teljes ember szemlélésében, és ezért a holisztikus gyógymód kialakításában.

Bővebben...